Vizsgáljuk meg más nézőpontból, melyek a legfinomabb menzai ételek! Szavazásra fel!


Az idővel minden emlék megszépül, így a sok gyenge menzás étel mellett azért akadnak, amik jók is voltak.

Mint ahogy a legutóbbi szavazás során is hangsúlyoztuk, ahol közösen megválasztottátok a legrosszabb menzai ételt, a vélemények teljesen szubjektívek lehetnek arról, hogy ki mit ítél meg finomnak vagy éppen ellenkezőleg, ízléstelennek.

A sok rettenetes étel között, mint a finomfőzelék, a paradicsomos káposzta vagy a tejleves, azért lehetett kisebb-nagyobb örömforrásokat is találni a menzán Szavazzátok meg Facebookon, hogy szerintetek a felsoroltak közül melyik a legjobb:

Nagy klasszikus, amit sokan szeretnek. Amíg meleg rajta a csokiöntet, addig a legfinomabb.

Bár lehet, hogy száraznak tűnik, mégis rendkívül ízletes. Kovászos uborkával pedig igazán különleges élményt nyújt!

Bár első ránézésre egyszerűnek tűnik, a menzai étkezések valójában nagyszerű élményeket kínálhatnak. Azok az ételek, amelyek nem igényelnek sok összetevőt, kifejezetten a nagyüzemi étkeztetés világához lettek tervezve, hiszen praktikusan és gyorsan elkészíthetők.

A krumplifőzelék, akárcsak a paprikás családtagja, szinte lehetetlen, hogy elrontsuk. Még a menzán kínált fasírozott ízét is képes feldobni egy jó adag krumplifőzelék.

Örök klasszikus, amit a legtöbb diák szeret. Kovászos uborkával körítve az igazi.

Egy fontos megjegyzés: a tejszín daraboknak se híre, se hamva ne legyen! Ennek ellenére ez a leves a legfinomabb, amit valaha kóstoltam.

Örömünnep, amikor a ropogós morzsába forgatott, jó porcukros nudlit egy kis darabos baracklekvárral a tálcára teszik. Melegen a legjobb.

Bár sok helyen inkább uzsonnának tekintették, az ebédesek körében is gyakran előkerült, mint ínycsiklandó desszert.

Ennél a két fogásnál is vérre menő vitákat folytatnak a menzás diákok, de egy picivel többen vannak azok, akik szeretik ezeket. Persze ha nem avas dióval vagy állott mákkal szórják meg a tésztát.

Az a különleges főzelék, amelynek édes ízjegyei igazán jól állnak, és különleges karaktert kölcsönöznek neki.

Bár az emberek ízlése változó, a többség inkább kedvelte, mintsem ellenezte.

Vaníliasodóval az igazi, de sajnos szintén ritka étel volt az iskolák menzáján.

Nem úgy, mint csontos kistestvérét, amelyet egyes visszaemlékezések szerint félig nyersen kínáltak, a rántott csirkemellel sokan elbűvölődtek. Az igazi élmény krumplipürével és csalamádéval tálalva érhető el.

A krumpli igazi sokoldalú csoda, különösen a menzai étkezések során. A rakott krumpli pedig egy olyan étel, amelynek bőséges elkészítése csak fokozza az élvezetet; minél több készül belőle, annál inkább örömmel fogyaszthatjuk el.

Related posts