Tartsd frissen a banánt napokig: 2 titkos trükk, amit kevesen tudnak!


Sokan átéljük azt a frusztráló pillanatot, amikor a vágyott, gyönyörű sárga banánunk néhány nap alatt barnás árnyalatot ölt és megpuhul - végül pedig a kukában landol. Pedig a megoldás sokkal közelebb van, mint gondolnánk, ahogy azt a The Mirror is említi.

Ellen Christian, a "Confessions of an Overworked Mom" blog írója rámutat, hogy sokan elkövetik azt a hibát, hogy a banánt más gyümölcsökkel együtt tárolják. A banán, akárcsak más érő gyümölcsök, etiléngázt bocsát ki, ami felgyorsítja a környező gyümölcsök érési folyamatát és gyorsítja azok romlását. Ezért, ha a banánokat egy tálban tartjuk almával, körtével vagy hasonló finomságokkal, az egész gyümölcskosár hamarabb veszíti el frissességét. Érdemes tehát külön tárolni a banánt, hogy megőrizzük a gyümölcsök hosszabb élettartamát.

Mi a megoldás? Először is, érdemes a banánokat elkülöníteni a többi gyümölcstől. Másodszor pedig, a banán szárát fóliával érdemes becsomagolni! A szárból felszabaduló etilén gáz felelős a gyümölcsök éréséért, és ha ezt a részt fóliával lezárjuk, jelentősen lelassíthatjuk az érési folyamatot. Egyes tapasztalatok szerint ezzel a módszerrel akár egy héttel is meghosszabbíthatjuk a banánok sárgás állapotát!

Ha azt szeretnéd, hogy a banánok tovább megőrizzék frissességüket, érdemes a hűtőbe tenni őket! Bár a héjuk színe sötétedni fog, a belső gyümölcshús továbbra is zamatos és édes marad. Ne feledd, hogy a hűtőbe csak akkor helyezd el őket, ha már sárgák – a zöld banánok a hideg hőmérsékleten nem érnek meg, és rágós állagúak maradnak.

Related posts