Fedezd fel a balatongyöröki különlegességeket, ahol a hagyomány és az ízek találkoznak! Itt készülnek kézzel a híres dubaji csokis, fügés-diós és tojáslikőrös szaloncukrok. Minden falat egy igazi ízélmény, mely a helyi mesterek precíz munkájának és szenve
Hiába a dubaji csokis, fügés-diós vagy más különleges töltelékek, az igazi szaloncukor titka az, hogy hogyan bánunk a csokoládéval - mondja Vadócz Jenő, aki fiatal kora ellenére már a magyar szaloncukor-készítők mesterének számít. Egyik kreációja az Év szaloncukra díjat is elnyerte 2023-ban. Jenő a balatongyöröki műhelyében eredetileg azért kezdett szaloncukrot készíteni, hogy télen is legyen forgalma.
Az elképzelés sikerrel zárult: idén már több mint 800 kilogramm ünnepi édességet értékesítettek. A DW Magyar csapata bepillantást nyert abba, hogy mely ízvariációk a legnépszerűbbek jelenleg, valamint abba, hogy az infláció miként befolyásolta a szaloncukor gyártási költségeit. Emellett arra is fény derült, hogy miért vált ennyire közkedveltté a dubaji csokoládé. Részletesebben erről a témáról cikkünkben olvashat.