A hírességek titkos fegyvere: karcsúsító levesek a fogyásért - Életmód Magazin
A legvonzóbb hírességek számos dolgot tesznek annak érdekében, hogy megőrizzék kifogástalan alakjukat. Az egyik népszerű trükkjük a levesnapok beiktatása, amely segít a méregtelenítésben és a súlykontrollban.
A leves nem csupán tápláló és ízletes étel, hanem sokszínűségének köszönhetően remekül beilleszthető bármilyen diétás étrendbe. Kiváló lehetőség a friss zöldségek és ízek kombinálására, így minden falat egy új élményt nyújt.
Válassz a következő ízletes levesreceptek közül, és élvezd az ebédedet és vacsorádat a kedvenceddel! Reggelire pedig kényeztesd magad egy könnyed, ínycsiklandó falattal, például müzlivel, friss gyümölcsökkel megspékelve. Ne felejts el naponta legalább 1,5 liter vizet elfogyasztani! A levekben gazdag nap felfrissíti és megtisztítja a szervezetedet!
A tököt vágjuk kis kockákra. Hevítsük fel a vajat, és süssük benne üvegesre a felaprított hagymát. Adjuk hozzá a tököt is, szórjuk meg a curryvel, öntsük fel az alaplével, ízesítsük sóval és csilivel. Miután felforraltuk, fedő alatt főzzük kb. 10 percig, majd szedjünk ki belőle 1 ek tökhúst. A maradékot pürésítsük botmixerrel, és ha szükséges, újra fűszerezzük meg. A tökmagot és a kókuszreszeléket zsiradék nélkül pirítsuk meg egy serpenyőben. A levest öntsük fel a tejjel, és a mézet is tegyük bele. Szedjünk ki egy adagot, és tegyük bele a korábban kiszedett tököt, valamint a pirított tökmagot és kókuszreszeléket. (300 kcal/adag)
180 kcal/adag egy remek választás lehet, ha figyelsz az étkezéseid kalóriatartalmára. Ezzel az energiatartalommal könnyedén beillesztheted az étrendedbe, akár egy könnyű uzsonna vagy egy kis étkezés formájában is. Az ilyen adagok segíthetnek abban, hogy kiegyensúlyozott maradj, miközben élvezed az ízeket!
A kicsumázott paprikát, valamint a vöröshagymát és fokhagymát apróra vágjuk. A hagymákat a forró olajban megdinszteljük, amíg üvegesedni kezdenek, majd hozzáadjuk a paprikát és a paradicsompürét. Ezt követően tovább dinszteljük az elegyet, majd fűszerezzük sóval és borssal. Felöntjük az alaplével és a paradicsomlével, majd belekeverjük az apróra vágott bazsalikomot, és főzzük az egészet körülbelül 5 percig. A friss paradicsomokat négyfelé vágjuk, majd a levest botmixert segítségével pürésítjük, hogy sima és krémes állagot kapjunk. Ezután ízlés szerint ízesítjük borecettel, sóval, borssal és egy csipet cukorral. Végül óvatosan beleforgatjuk a paradicsomdarabokat és a mozzarella golyókat. Tálaláskor friss bazsalikomlevelekkel díszítjük az ételt, hogy még ízletesebb legyen.